A-aanpak in plaats van een A ligging

Wie kent er ondertussen Nicole Burrick niet in Gent…


Maurice Burrick begon ooit in Gent in 1920 met de fabricage van lederwaren. Dit ging in 1942 verder op zijn zoon Gaston Burrick. Toen in 1967 ook diens dochter Nicole Burrick in de zaak wilde stappen vond zij dat zij zich als geëmancipeerde vrouw beter kon profileren door een eigen winkel te beginnen.
Eigen productie bleek eind de jaren zestig ook niet meer rendabel door de steeds groter wordende concurrentie met de lage loonlanden.
Aldus werd de productie volledig stopgezet en kreeg Nicole Burrick in 1977 haar eigen gezicht.

Een grote lederwaren en schoenenwinkel (meer dan 1000m²) en dit in de Gentse Meibloemstraat. Niet de meest voor de hand liggende ligging maar daar had Nicole Burrick zo haar eigen reden voor. Druk bezette mensen die valiezen komen kopen parkeren graag het liefst voor de deur van de winkel en verliezen het liefst zo weinig mogelijk tijd.

Wat vind je zoal bij Nicole Burrick
Handtassen (van de tas voor alledag tot het tasje voor een speciale gelegenheid), rugzakken, pennezakken, schooltassen, valiezen, klein lederwaren (portefeuilles, sleutelhangers,…), bureaubenodigdheden, accessoires zoals foulards, riemen, en ook een assortiment schoenen.

Nicole Burrick zorgt ook voor de dienst na verkoop. Als een van je gekochte artikelen een herstelling nodig heeft, kan je ook hiervoor steeds terecht in de winkel. Van service gesproken!

Na meer dan 30 jaar besloot Nicole Burrick de winkel over te laten. Geen gemakkelijke beslissing om een familie-erfstuk van bijna 100 jaar uit handen laten gaan!
Ondertussen is de winkel al 3 jaar overgenomen.
De dag van vandaag vragen nog steeds vele klanten hoe het met de familie gaat. Ook bemerken zij dat alles bij het oude is gebleven. Er zijn geen noemenswaardige veranderingen doorgevoerd, een goed team, goede service ook na verkoop en een ruim assortiment handtassen en valiezen maken van Nicole Burrick een aangename plaats om de juiste aankopen te doen!